Over puttertjes

Over puttertjes
Banner Puttertjes
Puttertjes zijn korte verhalen over kunst en erfgoed met tips. Ideeën voor een leuke dag.
Van augustus 2016 tot augustus 2021 heeft tentoonstellingspagina puttertjes.nl dienst gedaan als zoekmachine voor het vinden van tentoonstellingen in musea en expositieruimten in Nederland en Vlaanderen.
De tentoonstellingsagenda met ruim 2500 tentoonstellingen werd door Claudia Zielman dagelijks bijgehouden, en de nieuwste exposities stonden bovenaan in de lijst.
Er kon worden gezocht op alfabet in 500 plaatsen in Nederland en Vlaanderen, en op de namen van ruim 1000 musea en expositieruimten.
Honderden landingspagina’s waren met de juiste zoekwoorden geoptimaliseerd in Google en bijna altijd vindbaar op de eerste Google-pagina, net onder de advertenties.
Er was een speciale pagina voor kinderen en families, en regelmatig werden er themapagina’s toegevoegd zoals; 100 jaar De Stijl in 2017, Rembrandtjaar in 2019, 75 jaar Vrijheid in 2020, Online musea in 2020, en Hugo de Grootjaar in 2021.
Puttertjes zijn korte verhalen en recensies over tentoonstellingen en erfgoed met tips, geschreven en samengesteld door Claudia Zielman. De 100 puttertjes zijn (zonder de tips, omdat de tentoonstellingen zijn afgelopen) terug te lezen op deze site. Klik hier…
Bijna iedereen kent wel het schilderij Het puttertje van Carel Fabritius uit de collectie van het Mauritshuis. Het is een portret van een putter of distelvink. Het puttertje is herkenbaar door het rood in zijn gezicht en de felgele streep op zijn zwarte vleugel. Er gaat een verhaal dat een gekooide putter zelf in een vingerhoedje aan een kettinkje zijn drinkwater uit een reservoir kan putten. Dat inspireert en zo is het idee ontstaan. Op het vinkentouw zitten, putten uit een enorm aanbod aan kunst en erfgoed en verhalen maken; puttertjes.
Het logo van puttertjes.nl is opgebouwd uit pixels. Een pixel is als een borduursteek, en het originele logo is een borduurwerkje. Ook de achterkant (verso) is interessant, vaak zie je iets anders, en de wirwar van draden volgt de weg naar het eindresultaat. Met dank aan Rob Scholte’s Embroidery Show en zijn visie op copyright.
Voor DTG | Online marketingservice reed Claudia Zielman van 1987 tot 2010 kriskras door Nederland en in het grensgebied met België. Vaak stopte ze onderweg om een gebouw of kunstwerk te bekijken, zo is het puttertjes-idee ontstaan.
Claudia Zielman is getrouwd met beeldend kunstenaar en ontwerper Bert Kinderdijk. Zij bezoekt musea, tentoonstellingen en erfgoed en schrijft hierover korte verhalen en recensies.
Zij woonde met BK (beeldend kunstenaar/ontwerpen en echtgenoot) acht jaar in Antwerpen en volgde er een opleiding tot stadsgids.
Ook werkte ze voor een kunstvervoerbedrijf en had zij contact met conservatoren en collectiebeheerders van musea, galeries, antiquairs, bedrijfscollecties, particuliere collecties en kunstenaars.
Na vijf jaar is de tentoonstellingswebsite puttertjes.nl beëindigd, en in september 2021 is het tijd voor iets nieuws. Klik hier…
Meer lezen over tentoonstellingsmarketing? Klik hier…
Banner Puttertjes
Puttertje